C# Bazı konularda yardım

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
C# Bazı konularda yardım
#1
Question 
Merhaba Arkadaşlar,
C# ile ilgili takıldığım konular var yardım ederseniz sevinirim.

Bunlardan ilki : Bir textbox ve veri tabanı düşünün,veri tabanına bilgiyi kaydediyoruz(ÖRNEK:2+2=4).
Bu veri form1 çalıştığın an textbox'ın içine aktarılıyor.Tam yardıma ihtiyaç duyduğum konuda burada;Ben bu veri 
aktarıldıktan sonra eşittir'den(=) sonrasını * yapmak istiyorum. Bunun için aklıma substring kullanmak geldi ama onuda 
düzgün başaramadım. Bu konuda bilgiye sahip olan arkadaşlarım varsa bana yardım ederse çok sevinirim.

İkinci ise : RichTextBox'a yazılan kaydı sql veri tabanına kaydetmek istiyorum(Kaydedemiyorum).Kaydettikden sonrada 
program çalıştığında otomatik bir şekilde o richtextbox'a getirmem gerekiyor. 

Bu konular hakkında yardıma ihtiyacım var.Şimdiden yardım eden arkadaşlara çok teşekkürler,İyi forumlar.
Cevapla
#2
(15-11-2016, 16:03)Charizard Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba Arkadaşlar,
C# ile ilgili takıldığım konular var yardım ederseniz sevinirim.

Bunlardan ilki : Bir textbox ve veri tabanı düşünün,veri tabanına bilgiyi kaydediyoruz(ÖRNEK:2+2=4).
Bu veri form1 çalıştığın an textbox'ın içine aktarılıyor.Tam yardıma ihtiyaç duyduğum konuda burada;Ben bu veri 
aktarıldıktan sonra eşittir'den(=) sonrasını * yapmak istiyorum. Bunun için aklıma substring kullanmak geldi ama onuda 
düzgün başaramadım. Bu konuda bilgiye sahip olan arkadaşlarım varsa bana yardım ederse çok sevinirim.

İkinci ise : RichTextBox'a yazılan kaydı sql veri tabanına kaydetmek istiyorum(Kaydedemiyorum).Kaydettikden sonrada 
program çalıştığında otomatik bir şekilde o richtextbox'a getirmem gerekiyor. 

Bu konular hakkında yardıma ihtiyacım var.Şimdiden yardım eden arkadaşlara çok teşekkürler,İyi forumlar.

eşittir'den(=) sonrasını * yapmak istiyorum: Bunu textBox'ın PassWordsChar nesne özelliğinden yapabilirsin. Nesne özellikleri aracından ulaşabilirsin. İlgili kısmına * karakterini yada şifreli verinin nasıl görünmesini istiyorsan o karakteri belirtmen yeterli.

RichTextBox'a : Olayına gelince kaydederken nasıl kodluyorsun bilmem ama kaydettiğini düşünürsek, program başlangıcında bu nesneye verilerin aktarılmasını istiyorsan Form_Load olayında bu atamayı yapman yeterli. Ayriyetten form alt sınıfına yani InitializeComponent(); metodu altınada atamayı kodlayabilirsin. Bu iki seçenekte program açılışında çalışır.
Cevapla
#3
Richtextbox'ı halletim ama ilk sorum da ki nesne özelliklerinden yapınca hepsi * oluyor.  Textboxda yazanın bir kısmını yapmam gerekiyor.

Başka çözüm yolu buldum ginede yardımların için teşekkürler.. İyi forumlar Smile
Cevapla
#4
Rica ederim çözüm bulduysan sorun yok . Yinede ben başka faydalanmak isteyenlere için şu şekilde paylaşayım.  Aşağıdaki kod ile yazının 2 tarafınıda alıp ayrı ayrı işlemler yaptırabilirsin.


            string islem = "2+2=4";
            string parselle = islem.Substring(islem.IndexOf("=") + 1);  //(Çıktısı : 4)
            string parselle2 = islem.Substring(0, islem.IndexOf("=") + 1); //(Çıktısı : 2+2=)
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Script ile ilgili bir yardım wtrk 6 1,296 24-01-2018, 18:39
Son Yorum: wtrk
  JAVADA HATA ALIYORUM >> ACİL YARDIM altayamt 3 1,152 13-09-2017, 22:56
Son Yorum: Administrator

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi