Hoşgeldin, Ziyaretçi
Sitemizden yararlanabilmek için Kayıt olmalısınız.

Kullanıcı Adınız:
  

Şifreniz:
  





Forumda Ara

(Gelişmiş Arama)

Forum İstatistikleri
» Toplam Üyeler: 224
» Son Üye: kwbwrvxr
» Toplam Konular: 417
» Toplam Yorumlar: 694

Detaylı İstatistikler

Kimler Çevrimiçi
Toplam: 21 kullanıcı aktif
» 0 Kayıtlı
» 19 Ziyaretçi
Bing, Google

Son Aktiviteler
bilişimci üstadlar bir ba...
Forum: Destek ve Yardımlaşma
Son Yorum: Pesimist
12-10-2019, 16:08
» Yorumlar: 5
» Okunma: 60
C# TaskBar'da Uygulamaya ...
Forum: C#
Son Yorum: rodan
09-10-2019, 22:40
» Yorumlar: 1
» Okunma: 1,814
C# ile modemi yeniden baş...
Forum: C#
Son Yorum: Super Tombala
04-10-2019, 05:09
» Yorumlar: 5
» Okunma: 2,247
Resimden Renk Kodu Alma P...
Forum: Delphi
Son Yorum: Super Tombala
04-10-2019, 05:07
» Yorumlar: 1
» Okunma: 2,155
Delphi ile MD5 Kullanımı
Forum: Delphi
Son Yorum: Super Tombala
04-10-2019, 05:04
» Yorumlar: 1
» Okunma: 2,659
Super Tombala (Bingo) v1....
Forum: Ücretsiz Programlar
Son Yorum: Super Tombala
04-10-2019, 04:49
» Yorumlar: 0
» Okunma: 83
Hacking Eğitimi
Forum: Eğitim / Öğretim
Son Yorum: topgun
03-10-2019, 00:16
» Yorumlar: 1
» Okunma: 292
 BOM Karakter Sorunu Ç...
Forum: Bilgisayar Programları
Son Yorum: Pesimist
30-08-2019, 14:05
» Yorumlar: 0
» Okunma: 206
Barkodlu Ödeme sistemi hk
Forum: Destek ve Yardımlaşma
Son Yorum: wtrk
28-06-2019, 22:15
» Yorumlar: 0
» Okunma: 198
Mazot dolum değerinin oto...
Forum: Destek ve Yardımlaşma
Son Yorum: wtrk
27-05-2019, 18:25
» Yorumlar: 0
» Okunma: 277

 
Sad bilişimci üstadlar bir bakarmısınız?
Yazar: hack07 - 10-10-2019, 23:19 - Forum: Destek ve Yardımlaşma - Yorumlar (5)

arkadaşlar hepinize selamlar.. 2008 yılındankalma bir videom mevcut lakin bu media get bilgisayara inince masa üstündeki videonun formatıda otomatik değişti ve video bozuldu! mb olarak 528 mb gözüküyor ama ne yaptıysam açamadım bu videoyu.. video bana özel bir video olduğu için güvenilir arkadaşlardan yardım istiyorum.. nasıl çalıştırabilirim! yapabilecek arkadaş varsa uzaktan bağlantı ilede yardımcı  olabilir.. gerekirse ücretinide öderim .... tşk edeim şimdiden

Bu konuyu yazdır

  Super Tombala (Bingo) v1.0
Yazar: Super Tombala - 04-10-2019, 04:49 - Forum: Ücretsiz Programlar - Yorum Yok

Super Tombala (Bingo) v1.0

- Sinirsiz kupon olusturma secenegi ve oynatma
- Olusturulan tum kuponlari yazdirabilme secenegi
- Kupon Istatistikleri
- Gunluk, haftalik, aylik ve yillik kasa raporu
- Sinirsiz kullanici olusturma
- Kullanici yetkilendirme
- Onlarca farkli top ile oyun oynayabilme secenegi
- Uzaktan baglanti ile kupon satma secenegi
- Ikramiye tutarlarini belirleyebilme secenegi (1. ve 2. Cinko, ilk bes top, ilk x top, tulum ve tombala)
- Cinko, tombala, tulum ve ilk top istatistiklerini gorebilme.

İndirmek İçin Link

Kurulum dosyasini yonetici olarak calistirmayi unutmayin!!!

[Resim: e85bb3bce382039802cfc7f7fd264821.png]

[Resim: fbfd8d60-33c7-481f-9e4f-485139fd1d9e.png]

[Resim: b36ca425168f21101fc120a0c57e48e6.png]

[Resim: 59393d686b258e19d4c21e1ff5268a7b.png]

Test edip, dusuncelerinizi benimle paylasirsaniz cok mutlu olurum.

Bu konuyu yazdır

   BOM Karakter Sorunu Çözümü
Yazar: Pesimist - 30-08-2019, 14:05 - Forum: Bilgisayar Programları - Yorum Yok

Merhaba arkadaşlar, sizlere php de karşılaştığımız "  " karakter sorunundan bahsedeceğim. Bu sorunla karşılaşanlar bu karakterlerin ne anlama geldiğini anlayacaktır.

Genellikle bu hata Microsoft's® Not Defteri gibi bir metin düzenleyici  ile php dosyalarını düzenlediğimizde baş göstermektedir.

Bazı uygulamalar UTF-8 metnin başında bir imza ya da bayt sırası işareti (BOM) yerleştirir. UTF-8 olarak kaydederken Örneğin, Microsoft Not Defteri bu BOM işaretini ekler.

Bunun sonucundada ise sitenizin çalışması sırasında çeşitli hatalara sebebiyet verebilir.

Meselenin ne olduğunu anladığımıza göre benim karşılaştığım sorunu ve çözümünü yazmam gerekirse;

Konu içerisinde eklediğim eklentileri indirdiğim zaman dosyalar bozuk olarak iniyor. Orjinal dosya ile indirdiğim dosyayı hex görüntüleyiciden karşılaştırdığım zaman  indirdiğim dosyanın en başında karakter olarak  karakterlerini görüyorum. Bu karakterleri sildiğim de, indirdiğim dosya sorunsuz çalışıyor.

Şimdi gelelim buna neyin sebebiyet verdiğinin çözümüne. MyBB de karşılaştığım bu sorunun çözümüne ulaşana kadar baya bir araştırma yaptım ve BOM işareti ile alakalı konulara ulaştım. Çözüm için tüm dosyaları tek tek kontrol etmem gerekecekti ve bu sorunun php dosyalarına eklenmiş bom işaretinden mi kaynaklandığından tam emin olamadım. En sonunda tüm dosyaları bom işareti varmı yok mu diye kontol etmek için File Bom Detector aracını indirdim ve tahmin ettiğiniz gibi turkish.php dosyasında bom işareti buldu.

Notepad++ ile ilgili dosyası açıp bomsuz utf-8 e dönüştürerek kaydettim, sunucuya dosyayı yükledim ve tahmin edeceğiniz gibi konu içindeki eklentileri indirdiğimde karşılaştığım bu sorun çözüldü.


Sizlerle bu ufak programı paylaşıyorum. Umarım sizinde işinize yarar.

[Resim: wvlv6k32.png]


Ayrıca Okuyunuz: https://docs.mybb.com/1.6/Help-UTF-BOM-Mark/



Ek Dosyalar
.zip   File_BOM_Detector.zip (Dosya Boyutu: 47.25 KB / İndirme Sayısı: 13)
Bu konuyu yazdır

  Barkodlu Ödeme sistemi hk
Yazar: wtrk - 28-06-2019, 22:15 - Forum: Destek ve Yardımlaşma - Yorum Yok

Arkadaşlar merhaba.
Bir işyeri var küçük ancak barkodlu satış sistemi yapmak istiyoruz. Ödeme direk bağlı olamayacak sadece okuttuğumuz barkodun fiyatı ekrana yansıyıp, sonrasında bunları kaydedecek bir sistem yapmayı planlıyorum. Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan destek bekliyorum.
Hangi programlar ve barkod readerleri almam gerekiyor.
Destekleriniz ricasıyla.

Bu konuyu yazdır

  Mazot dolum değerinin otomatik girilmesi
Yazar: wtrk - 27-05-2019, 18:25 - Forum: Destek ve Yardımlaşma - Yorum Yok

Arkadaşlar merhaba.
Bir mazot dolum cihazımız var, normalde araca ne kadar mazot dolacağı pompanın üstünde numeric tuş takımı var onunla giriliyor, dolum cihazı buna daima +6 litre otomatik ekleyip dolumu yapıyoruz.Yani elle 70 girersek 76 , 90 girersek 96 litre ekrana yazıyor ve dolduruyoruz.

Benim öğrenmek istediğim bu dolum miktarını elle girmek yerine barkod okutup, tüm bilgilerin olduğu bir barkoddan çekip , dolum miktarını otomatik ekrana yazdırmak mümkün mü ?

Bilgi vermeniz ricasıyla..

Bu konuyu yazdır

  Hacking Eğitimi
Yazar: ishakonc - 19-05-2019, 06:04 - Forum: Eğitim / Öğretim - Yorumlar (1)

Merhaba Arkadaşlar uzun zamandır hacking işlerindeyim ve tonlarca makalem ve videolarım var.
Gruba üye olmamın sebebi burada bilişim sektöründe gelişebilecek olan kişileri görmemdir.

Tüm Makalelerim ve Videoları;
https://docs.google.com/document/d/1sKMK...FudI_SGz-U

Bu konuyu yazdır

  Sitelerde Otomatik Oynatılan Videolar Nasıl Engellenir
Yazar: Pesimist - 28-01-2019, 10:28 - Forum: Firefox - Yorum Yok

Merhaba arkadaşlar,

Çok gıcık olduğum bir durumdur, bir siteye girdiğiniz zaman bir video veya ses dosyasının otomatik oynatılması. Birde ses baya bir açıksa uygunsuz bir ortamda bangır bangır insanı rezil eden bir durum olabiliyor.

Mozilla Firefox kullananlar için bu sorunun önüne geçmenin yolundan bahsedeceğim size.

Öncelike yapmanız gereken tarayıcının adres kısmına about:config yazıp çıkan sayfada Riski kabul ediyorum butonuna tıklayarak ince ayar sayfasına girmek.

Daha sonra arama kısmına media.autoplay.default yazıp çıkan değeri sayı olarak 2 yapmanız yeterlidir.

Böylece hangi sitede içerik oynatılıp oynatılmayacağı kararı size bırakılacaktır. Tek seferlik izinler verebilir veya içerik oynatılmasını engelleyebilirsiniz. Ayrıca izinleri sürekli olacak şekildede ayarlayabilir veya verdiğiniz izni resimde olduğu gibi kontrol edip kaldırabilirsiniz de.

Otomatik ses ve video oynatmaya izin verilmiş site.
[Resim: g3w6cvab.png]


Otomatik ses ve video oynatması engellenmiş site.
[Resim: 7z6kgds7.png]

Bu konuyu yazdır

  TONY STARK ENDUSTRİES
Yazar: h4run - 23-01-2019, 21:01 - Forum: C/C++ - Yorum Yok

merhaba , arkadaşlar daha önceden "Ironman" (demiradam) filminde gördüğüm bir replikte ; baş karakter telefonunu TV / projektöre doğrultuyordu projektörde application açılıyordu arkası siyah Tony STARK yazan ardından sanki teamwiever , alpemix yüklemiş gibi kontrol ediyordu bu tür bir programı vb net , C+ da yapabilir miyim , yardımcı olur musunuz ? 
sadece programı yapmak istiyorum teamwiever gibi bilgisayar programı. 
örnek konu : https://www.quora.com/How-do-I-hack-proj...Tony-Stark
replik : https://www.google.com/url?sa=t&source=w...PBKcq1JhHw

Bu konuyu yazdır

  java , data transfer between users in the database
Yazar: afyok28 - 27-12-2018, 23:35 - Forum: Java - Yorum Yok

Merhabalar her programlama dili ; sunucu local olmasa bile her kullanıcı için ayrı ayrı çalışır.Herneyse soruma gelicek olursak.
Sisteme kayıtlı 3 kişi olsun online olanların listesinı tutan tablo olsun....
Örnek1
Kişiler A,B,C olsun
a girdi 1 kişi online
b girdi 2 kişi online 
c girdi 3 kişi online 
a,b reflesh yaparsa 3 kişi online gözükecek.
Reflesh butonu olmadan ;

B girdiğinde a da 2 kişi(A daki reflesh butonunu çalıştır.) ,
C girdiğinde a,b de 3 kişi(A,B deki reflesh butonunu çalıştır.) online gözükecek.Veri tabanında otomatikman nasıl yapabilirim. 

Örnek2 
insert into işleminde tüm kullanıcılara şu kişi şu veriyi ekledi bildirimi gitmesi

Örnek3
Online okey. Gibi gibi…

Aslında Kullanıcılar arasında bildirim gönderme gibi bir şey.

Düşüncem 
1)Timer ile 5 saniyede 1 select yapmak ama server hızını etkiler diye düşünmüyorum.
2)Ftp işlemi.


Önerilerinizi bekliyorum.

Bu konuyu yazdır

  Nodered Function İle SQLite DB'den Veri Çekip Chart Oluşturma Hk.
Yazar: wtrk - 15-11-2018, 16:16 - Forum: Javascript - Yorumlar (4)

Arkadaşlar herkese merhaba.

PLC olan cihazlarımızdan aldığım çıkışları Raspberry'e bağladım. Sonrasında nodered ile  görselleştirdim. Cihazlar up-down olunca uyarı veriyor, mail atıyor ayrıca bu aktiviteleri SQLite dbye yazıyor. Buraya kadar herşey tamam. Bundan sonra yine birkaç eklenti yapmak istiyorum.

Bir raporlama sistemi yapıp, günlük haftalık aylık ve yıllık olmak üzere DB'den verileri alıp grafisel olarak göstermek istiyorum.

Bunun için db'den veri çağırma kodları gerekiyor, ve bu aldığım kodları grafiğe enjekte edeceğim.


Basitçe ifade etmem gerekirse, SQLite ile DB'ye yazdığımız verileri, Nodejs, dilince çağırmam gerekiyor.

Aslında db'ye veri yazdırması kolay, aşağıdaki şekilde yazdırdım, ancak nasıl veri okuyacağım malesef bilmiyorum.. Aşağıdaki kodlar belki fikir verebilir..


PHP Kod:
var date Date.now();

var 
newMsg = {
 
   "topic""INSERT INTO Test VALUES (CURRENT_TIMESTAMP , \"" +
 
   msg.topic "\",\""  
 
   msg.label "\"," msg.payload ")"
}

return 
newMsg

Bu konuyu yazdır