TurkishCode Bilgisayar & Bilişim Topluluğu

Hoşgeldin, Ziyaretçi
Sitemizden yararlanabilmek için Kayıt olmalısınız.

Kullanıcı Adınız:
  

Şifreniz:
  





Forumda Ara

(Gelişmiş Arama)

Forum İstatistikleri
» Toplam Üyeler: 181
» Son Üye: turkcancoder
» Toplam Konular: 411
» Toplam Yorumlar: 673

Detaylı İstatistikler

Kimler Çevrimiçi
Toplam: 12 kullanıcı aktif
» 0 Kayıtlı
» 11 Ziyaretçi
Yandex

Son Aktiviteler
C# ile modemi yeniden baş...
Forum: C#
Son Yorum: Jho
19-02-2019, 13:22
» Yorumlar: 2
» Okunma: 792
Kişisel Bilgisayarınızı W...
Forum: Centos 6 & 7
Son Yorum: Pesimist
19-02-2019, 09:19
» Yorumlar: 6
» Okunma: 551
SQL Server INSERT , SELEC...
Forum: Genel
Son Yorum: mcmillian
09-02-2019, 22:48
» Yorumlar: 1
» Okunma: 692
Yordam Giriş Noktası xx.d...
Forum: Sorunlar & Çözümler
Son Yorum: Threearm
29-01-2019, 21:54
» Yorumlar: 6
» Okunma: 17,855
Sitelerde Otomatik Oynatı...
Forum: Firefox
Son Yorum: Pesimist
28-01-2019, 10:28
» Yorumlar: 0
» Okunma: 82
TONY STARK ENDUSTRİES
Forum: Bilgisayar Programları
Son Yorum: h4run
23-01-2019, 21:01
» Yorumlar: 0
» Okunma: 98
Test Kontrol [ Bilgisayar...
Forum: Ücretsiz Programlar
Son Yorum: Administrator
22-01-2019, 17:20
» Yorumlar: 8
» Okunma: 6,833
java , data transfer betw...
Forum: Java
Son Yorum: afyok28
27-12-2018, 23:35
» Yorumlar: 0
» Okunma: 137
Nodered Function İle SQLi...
Forum: Javascript
Son Yorum: wtrk
20-11-2018, 10:27
» Yorumlar: 4
» Okunma: 356
SUNUCU KURULUMU öneri?
Forum: Sunucu Yapılandırması / Güvenliği
Son Yorum: afyok28
14-11-2018, 15:59
» Yorumlar: 4
» Okunma: 417

 
  Sitelerde Otomatik Oynatılan Videolar Nasıl Engellenir
Yazar: Pesimist - 28-01-2019, 10:28 - Forum: Firefox - Yorum Yok

Merhaba arkadaşlar,

Çok gıcık olduğum bir durumdur, bir siteye girdiğiniz zaman bir video veya ses dosyasının otomatik oynatılması. Birde ses baya bir açıksa uygunsuz bir ortamda bangır bangır insanı rezil eden bir durum olabiliyor.

Mozilla Firefox kullananlar için bu sorunun önüne geçmenin yolundan bahsedeceğim size.

Öncelike yapmanız gereken tarayıcının adres kısmına about:config yazıp çıkan sayfada Riski kabul ediyorum butonuna tıklayarak ince ayar sayfasına girmek.

Daha sonra arama kısmına media.autoplay.default yazıp çıkan değeri sayı olarak 2 yapmanız yeterlidir.

Böylece hangi sitede içerik oynatılıp oynatılmayacağı kararı size bırakılacaktır. Tek seferlik izinler verebilir veya içerik oynatılmasını engelleyebilirsiniz. Ayrıca izinleri sürekli olacak şekildede ayarlayabilir veya verdiğiniz izni resimde olduğu gibi kontrol edip kaldırabilirsiniz de.

Otomatik ses ve video oynatmaya izin verilmiş site.
[Resim: g3w6cvab.png]


Otomatik ses ve video oynatması engellenmiş site.
[Resim: 7z6kgds7.png]

Bu konuyu yazdır

  TONY STARK ENDUSTRİES
Yazar: h4run - 23-01-2019, 21:01 - Forum: Bilgisayar Programları - Yorum Yok

merhaba , arkadaşlar daha önceden "Ironman" (demiradam) filminde gördüğüm bir replikte ; baş karakter telefonunu TV / projektöre doğrultuyordu projektörde application açılıyordu arkası siyah Tony STARK yazan ardından sanki teamwiever , alpemix yüklemiş gibi kontrol ediyordu bu tür bir programı vb net , C+ da yapabilir miyim , yardımcı olur musunuz ? 
sadece programı yapmak istiyorum teamwiever gibi bilgisayar programı. 
örnek konu : https://www.quora.com/How-do-I-hack-proj...Tony-Stark
replik : https://www.google.com/url?sa=t&source=w...PBKcq1JhHw

Bu konuyu yazdır

  java , data transfer between users in the database
Yazar: afyok28 - 27-12-2018, 23:35 - Forum: Java - Yorum Yok

Merhabalar her programlama dili ; sunucu local olmasa bile her kullanıcı için ayrı ayrı çalışır.Herneyse soruma gelicek olursak.
Sisteme kayıtlı 3 kişi olsun online olanların listesinı tutan tablo olsun....
Örnek1
Kişiler A,B,C olsun
a girdi 1 kişi online
b girdi 2 kişi online 
c girdi 3 kişi online 
a,b reflesh yaparsa 3 kişi online gözükecek.
Reflesh butonu olmadan ;

B girdiğinde a da 2 kişi(A daki reflesh butonunu çalıştır.) ,
C girdiğinde a,b de 3 kişi(A,B deki reflesh butonunu çalıştır.) online gözükecek.Veri tabanında otomatikman nasıl yapabilirim. 

Örnek2 
insert into işleminde tüm kullanıcılara şu kişi şu veriyi ekledi bildirimi gitmesi

Örnek3
Online okey. Gibi gibi…

Aslında Kullanıcılar arasında bildirim gönderme gibi bir şey.

Düşüncem 
1)Timer ile 5 saniyede 1 select yapmak ama server hızını etkiler diye düşünmüyorum.
2)Ftp işlemi.


Önerilerinizi bekliyorum.

Bu konuyu yazdır

  Nodered Function İle SQLite DB'den Veri Çekip Chart Oluşturma Hk.
Yazar: wtrk - 15-11-2018, 16:16 - Forum: Javascript - Yorumlar (4)

Arkadaşlar herkese merhaba.

PLC olan cihazlarımızdan aldığım çıkışları Raspberry'e bağladım. Sonrasında nodered ile  görselleştirdim. Cihazlar up-down olunca uyarı veriyor, mail atıyor ayrıca bu aktiviteleri SQLite dbye yazıyor. Buraya kadar herşey tamam. Bundan sonra yine birkaç eklenti yapmak istiyorum.

Bir raporlama sistemi yapıp, günlük haftalık aylık ve yıllık olmak üzere DB'den verileri alıp grafisel olarak göstermek istiyorum.

Bunun için db'den veri çağırma kodları gerekiyor, ve bu aldığım kodları grafiğe enjekte edeceğim.


Basitçe ifade etmem gerekirse, SQLite ile DB'ye yazdığımız verileri, Nodejs, dilince çağırmam gerekiyor.

Aslında db'ye veri yazdırması kolay, aşağıdaki şekilde yazdırdım, ancak nasıl veri okuyacağım malesef bilmiyorum.. Aşağıdaki kodlar belki fikir verebilir..


PHP Kod:
var date Date.now();

var 
newMsg = {
 
   "topic""INSERT INTO Test VALUES (CURRENT_TIMESTAMP , \"" +
 
   msg.topic "\",\""  
 
   msg.label "\"," msg.payload ")"
}

return 
newMsg

Bu konuyu yazdır

  SUNUCU KURULUMU öneri?
Yazar: afyok28 - 13-11-2018, 21:37 - Forum: Sunucu Yapılandırması / Güvenliği - Yorumlar (4)

Merhaba beyler daha yeni üye oldum Windows server 2016 yı kurdum 180 gün deneme süresi var deneme süresiz olan sürümleride var fakat lafı uzatmadan soruma geçeyim....

Bilgisayarı sunucuya çevirmek istiyorum  hangi programları kurmam lazım?
Server'ı şuanlık
Mysql(sadece wamp server ile olur mu)
FTP dosya işlemi 
ilerde ise internet sitesi yayınlama için kullanacaım.
Önerilerinizi bekliyorum iyi günler...

Bu konuyu yazdır

  Spotify Cache Dizin Konumunu Değiştirme
Yazar: Pesimist - 06-11-2018, 12:47 - Forum: Yazılım Sorunları & Çözümleri & İpuçları - Yorum Yok

Merhaba Arkadaşlar,

SSD kullanıcıları için faydalı olacak olan spotfiy cache dosya konumunu değiştirmeyi nasıl yapacağınızı size anlatacağım.

Öncelikle Yapmanız gerekenler Sırası ile,

1. Spotify Programını açıksa kapatın.

2. C:\Users\%USERPROFILE%\AppData\Local\Spotify klasörünü açın.

3. Klasör içerisinde bulunan Data klasörünü tamamen silin.

4. CMD komut penceresini yönetici olarak çalıştırın.

5. Komut satırına mklink /d "C:\Users\%USERPROFILE%\AppData\Local\Spotify" "F:\ONEMSIZ\Spotify_Temp" komutunu yazın. (%USERPROFILE% yerine kendi oturum adınızı yazabilirsiniz.) Sembolink Link oluşturuldu şeklinde ingilizce bilgilendirme yazısını göreceksiniz.

[Resim: 7eyekdb6.jpg]

İşlem bu kadar, böylece C:\Users\%USERPROFILE%\AppData\Local\Spotify konumuna Data isminde sembolik bir kıyasol oluşturacak ve klasörün gerçek hedef dizini bizim belirttiğimiz dizin olan F:\ONEMSIZ\Spotify_Temp şeklinde olacaktır.

[Resim: uhfh2pgh.jpg]

Bu konuyu yazdır

  Windows İndirilenler (Downloads) Dizin Yolunu Değiştirme
Yazar: Pesimist - 06-11-2018, 11:39 - Forum: Yazılım Sorunları & Çözümleri & İpuçları - Yorum Yok

Merhaba Arkadaşlar,

Windows varsayılan İndirilenler (Downloads) dizin yolunu değiştirmek için, Regedit'i yani kayıt defterini açıyoruz. Aşağıdaki  kayıt anahtarını bulup resimde belirtilen değere, atamak istediğimiz dizin konumunu giriyoruz ve değişikliklerin aktif olabilmesi için bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz.

Kayıt Anahtarı: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders

[Resim: hkqlrnni.png]

Bu konuyu yazdır

  SSD Ömrü İçin Temp Dizin Yollarını HDD'ye Taşıma
Yazar: Pesimist - 05-11-2018, 10:12 - Forum: Yazılım Sorunları & Çözümleri & İpuçları - Yorum Yok

Merhaba Arkadaşlar,

Bildiğiniz üzere SSD ömrü hdd ye göre oldukça kısa oluyor. SSD ömrünü uzatabilmek için ve üzerinde oldukça az veri yazma işlemi yapabilmek için en akılcı çözüm windows ve tarayıcı temp dizin yollarını varsa kullandığımız 2. HDD taşımak.

SSD Ömrü Hakkında şu makaledeki yazıyı okuyabilirsiniz.

Windows İndirilenler (Downloads) Dizin Yolunu Değiştirme

Spotify Cache Dizin Konumunu Değiştirme

Temp dizin yollarını taşıma işlemlerini aşağıdaki görsel ve videodaki gibi birebir talimatları uygulayarak SSD ömrü soruna tam olmasada uzatmalı çözüm getirebilirsiniz. Ayrıca kullanıyorsanız başka programlar örneğin IDM Temp ve indirilenler dizininide HDD ye taşıyabilirsiniz. 


Windows Temp Dizinini değiştirmek için Bilgisayarım>Özellikler>Gelişmiş Sistem Ayarları>Gelişmiş Sekmesinde>Ortam Değişkenlerine tıklıyoruz ve aşağıdaki resim gibi harici HDD'mizde belirlediğimiz bir dizin yolunu ilgili deişkene atıyoruz.

[Resim: snwslpfi.png]




Tarayıcıların Cache Dizinlerini Değişme videosu;

Bu konuyu yazdır

  inetres.admx Ayrıştırılırken Bir Hatayla Karşılaşıldı Sorunu/Çözümü
Yazar: Pesimist - 04-11-2018, 23:08 - Forum: Yazılım Sorunları & Çözümleri & İpuçları - Yorum Yok

Merhaba arkadaşlar,

Bugün sizlere başıma gelen bir sorunu ve bulduğum çözümü aktaracağım.

Öncelikle Hatamızın önizlemesi şu şekildedir.

[Resim: ckhnfk49.jpg]


Çözümüne gelince yapmamız gerekenler sırasıyla;

1.https://www.microsoft.com/en-us/download...px?id=6243 şu adresten Administrative Templates (ADMX) for Windows Server 2008 R2 and Windows 7 kurulum paketini indiriyoruz.
2. İndirdiğimiz Win7-2008R2-admx.msi kurulum paketini bilgisayarımıza yüklüyoruz.
3. C:\Windows\PolicyDefinitions yeniden adlandırıp yedek alıyoruz veya yedek alıp silebiliyorsanız silin. Nasıl sileceğinizi şu konudan bakıp öğrenebilirsiniz.
4. C:\Program Files (x86)\Microsoft Group Policy\Windows7-2008R2\PolicyDefinitions" dizinine kurulan paket içeriğini C:\Windows\PolicyDefinitions  dizin içerisine taşıyoruz.
5. Bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz ve işlem tamamdır.

Bu konuyu yazdır

  Windows silinmeyen klasör ve dosyaları silme (Programsız)
Yazar: Administrator - 26-10-2018, 21:36 - Forum: Sorunlar & Çözümler - Yorum Yok

Bu konuyu yazdır