Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Girdiğiniz Sitelere ve Gelen Maillerinize Dikkat Edin!
#1
Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Koltuksuz, siber suçluların internet kullanıcılarının ilgisini çekmek, sahte sitelere yönlendirmek veya virüslü dosyaları indirmelerini sağlamak için gündemdeki haberleri kullandıklarını söyledi.

Günümüzde acayip şekilde artan internet erişimi ile beraber genç yaşlı demeden herkes internete dilediği gibi erişebilmekte. Bu durum her ne kadar çok iyi bir şey olsa da bilinçsiz kullanım sonucunda ciddi sorunlar da ortaya çıkabilir. Özellikle bilinçsiz kullanıcıları hedef alan internet korsanları da amaçlarına çok rahat bir şekilde ulaşabiliyor.

Facebook ve Twitter gibi sosyal medya üzerinden "IŞİD 50 Kişiyi Öldürdü", "Başbakan Davutoğlu Öyle Bir Şey Söyledi Ki", "İşte Son Seçim Anketi" gibi gündeme dair paylaşımlar gördüğünüzde özellikle dikkat etmeniz gerekiyor. Bildiğiniz, takip ettiğiniz sayfalar dışında gelebilecek bu tarz gönderiler ve kısaltılmış url ile sizin ruhunuz duymadan bilgisayarınıza erişen korsanlar tüm bilgilerinizi çalarak size şantaj uygulama veya kart bilgileriniz ile alışveriş yapma gibi detaylar ortaya çıkabilir.

[Resim: ransomware.jpeg]

Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Koltuksuz tarafından özellikle dikkat edilmesi gerektiği belirtilen konuda seçim zamanının yaklaşmasıyla gelebilecek bu tarz sorunlar karşısında daha dikkatli olunmalı. Sahte seçim anketleri, telefon faturaları veya önemli bir mailmiş gibi görünen Cyptolocker içeren e-postalar konusunda da dikkatli olmanız gerekiyor.

[Resim: security-threat-category.jpg]

"Bilgisayar korsanları, 'cryptolocker' denilen yazılımı çok yaygın kullanıyor. 'Cryptolocker', sosyal medyada tıklanan ya da e-posta kutusuna gelen 'seçim anketi' veya 'telefon faturası' görünümünde eklenti dosyalı bir e-posta ile bulaşıyor. Bilgisayardaki verileri şifreleyerek kullanılamaz hale getiriyor. Korsanlar, adeta şantaj yaparak şifreyi kaldırmak için fidye talep ediyor. Eğer istedikleri fidyeyi ödemezseniz tüm bilgilerinizi kaybediyorsunuz." şeklinde bilgi veren Koltuksuz, "benim başıma gelmez" demeden dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

Biz de aynı konudan dikkatli olmanızı şiddetle öneriyoruz. Tıkladığınız linkin ne olduğunu bilmeden ve gelen e-posta'nın nereden geldiği belli değilse elleşmeyin ki sıkıntı olmasın.

Kaynak: webtekno
Cevapla
#2
Son yılın baş belası oldu bu crytolocker virüsleri.
Bul
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi