SUNUCU KURULUMU öneri? - Baskı Önizleme
TurkishCode Bilgisayar & Bilişim Topluluğu
SUNUCU KURULUMU öneri? - Baskı Önizleme

+- TurkishCode Bilgisayar & Bilişim Topluluğu (https://forum.turkishcode.com)
+-- Forum: İnternet Dünyası (https://forum.turkishcode.com/forum-internet-dunyasi)
+--- Forum: Sunucu Yapılandırması / Güvenliği (https://forum.turkishcode.com/forum-sunucu-yapilandirmasi-guvenligi)
+--- Konu Başlığı: SUNUCU KURULUMU öneri? (/konu-sunucu-kurulumu-oneri.html)



SUNUCU KURULUMU öneri? - afyok28 - 13-11-2018

Merhaba beyler daha yeni üye oldum Windows server 2016 yı kurdum 180 gün deneme süresi var deneme süresiz olan sürümleride var fakat lafı uzatmadan soruma geçeyim....

Bilgisayarı sunucuya çevirmek istiyorum  hangi programları kurmam lazım?
Server'ı şuanlık
Mysql(sadece wamp server ile olur mu)
FTP dosya işlemi 
ilerde ise internet sitesi yayınlama için kullanacaım.
Önerilerinizi bekliyorum iyi günler...


RE: SUNUCU KURULUMU öneri? - Pesimist - 13-11-2018

(13-11-2018, 21:37)afyok28 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba beyler daha yeni üye oldum Windows server 2016 yı kurdum 180 gün deneme süresi var deneme süresiz olan sürümleride var fakat lafı uzatmadan soruma geçeyim....

Bilgisayarı sunucuya çevirmek istiyorum  hangi programları kurmam lazım?
Server'ı şuanlık
Mysql(sadece wamp server ile olur mu)
FTP dosya işlemi 
ilerde ise internet sitesi yayınlama için kullanacaım.
Önerilerinizi bekliyorum iyi günler...

https://forum.turkishcode.com/konu-kisisel-bilgisayarinizi-web-sunucusuna-donusturme-centos-7-plesk-virtualbox.html

Bu konudaki anlatım işine yarayabilir.

Haricinde evet dediğin program ile bunu yapabilirsin. Sabit ip öncelikle şart sonrasında modemden ve pc den gerekli portları açman yeterli.


RE: SUNUCU KURULUMU öneri? - afyok28 - 13-11-2018

Teşekkürler Smile 
Wamp ile nasıl oluyo sadece port açsak olmaz ayar yapmakta lazım. Max yaptığım  wifi ile bağlananlar görebiliyor wamp serverdaki www klasürünü.
Wifi sunusu GETWAY onda nasıl port açılıyor bilmiyorum ama videoya bakıcam.




RE: SUNUCU KURULUMU öneri? - Pesimist - 14-11-2018

(13-11-2018, 23:00)afyok28 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkürler Smile 
Wamp ile nasıl oluyo sadece port açsak olmaz ayar yapmakta lazım. Max yaptığım  wifi ile bağlananlar görebiliyor wamp serverdaki www klasürünü.
Wifi sunusu GETWAY onda nasıl port açılıyor bilmiyorum ama videoya bakıcam.


Wamp ile nasıl olur bilmiyorum kullanmadım hiç ama temelde yapman gereken sabit ip ve portları açman, ayarları kısmı kullandığın yazılıma göre değişir. Port açtığın zaman zaten dışarıdan biri senin sabit ip'nle bilgisayarında barındırdığın siteye bağlanabilecek. Tabi domain taraflı bağlanabilmesi için domain panelinden domain dns leride ns ve ip şeklinde ayarlaman gerekiyor. Test ederken de farklı bir internet bağlantısına sahip bir cihazdan test et. Yada lokalde opera vpn kullanarak test edebilirsin.


RE: SUNUCU KURULUMU öneri? - afyok28 - 14-11-2018

(13-11-2018, 22:31)Pesimist Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(13-11-2018, 21:37)afyok28 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba beyler daha yeni üye oldum Windows server 2016 yı kurdum 180 gün deneme süresi var deneme süresiz olan sürümleride var fakat lafı uzatmadan soruma geçeyim....

Bilgisayarı sunucuya çevirmek istiyorum  hangi programları kurmam lazım?
Server'ı şuanlık
Mysql(sadece wamp server ile olur mu)
FTP dosya işlemi 
ilerde ise internet sitesi yayınlama için kullanacaım.
Önerilerinizi bekliyorum iyi günler...

https://forum.turkishcode.com/konu-kisisel-bilgisayarinizi-web-sunucusuna-donusturme-centos-7-plesk-virtualbox.html

Bu konudaki anlatım işine yarayabilir.

Haricinde evet dediğin program ile bunu yapabilirsin. Sabit ip öncelikle şart sonrasında modemden ve pc den gerekli portları açman yeterli.

(14-11-2018, 08:54)Pesimist Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(13-11-2018, 23:00)afyok28 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkürler Smile 
Wamp ile nasıl oluyo sadece port açsak olmaz ayar yapmakta lazım. Max yaptığım  wifi ile bağlananlar görebiliyor wamp serverdaki www klasürünü.
Wifi sunusu GETWAY onda nasıl port açılıyor bilmiyorum ama videoya bakıcam.


Wamp ile nasıl olur bilmiyorum kullanmadım hiç ama temelde yapman gereken sabit ip ve portları açman, ayarları kısmı kullandığın yazılıma göre değişir. Port açtığın zaman zaten dışarıdan biri senin sabit ip'nle bilgisayarında barındırdığın siteye bağlanabilecek. Tabi domain taraflı bağlanabilmesi için domain panelinden domain dns leride ns ve ip şeklinde ayarlaman gerekiyor. Test ederken de farklı bir internet bağlantısına sahip bir cihazdan test et. Yada lokalde opera vpn kullanarak test edebilirsin.