Bilgisayarımda çalışan bir uygulamayı portable yapabilirmiyim ? - Baskı Önizleme
TurkishCode Bilgisayar & Bilişim Topluluğu
Bilgisayarımda çalışan bir uygulamayı portable yapabilirmiyim ? - Baskı Önizleme

+- TurkishCode Bilgisayar & Bilişim Topluluğu (https://forum.turkishcode.com)
+-- Forum: Serbest Bölge (https://forum.turkishcode.com/forum-serbest-bolge)
+--- Forum: Destek ve Yardımlaşma (https://forum.turkishcode.com/forum-destek-ve-yardimlasma)
+--- Konu Başlığı: Bilgisayarımda çalışan bir uygulamayı portable yapabilirmiyim ? (/konu-bilgisayarimda-calisan-bir-uygulamayi-portable-yapabilirmiyim.html)



Bilgisayarımda çalışan bir uygulamayı portable yapabilirmiyim ? - wtrk - 29-03-2016

Arkadaşlar merhaba.
Kullandığım Cameyo diye bir program var, kurulum aşamasında uygulamanın imajını alarak portable yapabiliyorum, ancak kendi bilgisayarımda kurulu olan bir uygulamanın ; atıyorum CTonguerogram Files/xxxx uygulamasını portable yapma durumu varmı ?

Teşekkürler.


Cvp: Bilgisayarımda çalışan bir uygulamayı portable yapabilirmiyim ? - Administrator - 29-03-2016

(29-03-2016, 15:18)wtrk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar merhaba.
Kullandığım Cameyo diye bir program var, kurulum aşamasında uygulamanın imajını alarak portable yapabiliyorum, ancak kendi bilgisayarımda kurulu olan bir uygulamanın ; atıyorum CTonguerogram Files/xxxx uygulamasını portable yapma durumu varmı ?

Teşekkürler.


Eğer hedef uygulama kurulum aşamasında kök dizin dışında başka bir dizine yada kayıt defterine veri eklemiyorsa programın kurulu olduğu dizini kopyalayıp farklı bilgisayarlarda çalıştırmak pek sorun olmaz. Fakat kurulum aşamasında dallanıp budaklanan bir uygulamayı toplayıp farklı bir makinada çalıştırmak uğraştırabilir. Yani bu hedef uygulamaya göre değişir. Sistemde kurulu bir uygulamanın kurulu olduğu klasörü kopyalayıp taşımak istenen bilgisayara taşıdıktan sonra çalışma zamanı uygulamayı izleyip eksik dosyalar veya eksik kayıtlar tespit edilip tamamlanabilir. Tabi lisanslı bir uygulama ise lisans yönünden sorun çıkartacaktır.


RE: Bilgisayarımda çalışan bir uygulamayı portable yapabilirmiyim ? - wtrk - 29-03-2016

Hocam başka bir bilgisayarda çalıştırma lisans açısından bir ihtimal sorun olur, ancak  bu uygulama kurulum aşamasında tüm dosyalarını kendi klasöründe tutuyor, program ekle kaldıra bile kaydını atmıyor, kendi klasörünün içinden uninstall ediliyor.

Amacım baska bir PC'ye kopyaladığımda içindeki dll ve diğer sistem dosyası  görünmesin, sadece .exe 'si ile çalıştırmak maksadıyla portable yapabilirmiyim diye sordum ?
Klasörün içine gizlediğimde, gizli dosyaları göster deyince sistem dosyalarının görünmesini istemediğim için portable olur mu diye düşündüm ?

Tamam buldum üstadım aşağıdaki şekilde oluyormuş.



Sizden ayrıca başka bir ricam olacak. Elimde bir program var, Olly ile açılıp Help menüsünü kaldırmam gerekiyor. Bu konuda destek olurmusunuz ?

Aşağıdaki kırmızı içine aldığım menü itemini nasıl silebilirim ?

[Resim: D2OAWZ.png]


Cvp: RE: Bilgisayarımda çalışan bir uygulamayı portable yapabilirmiyim ? - Administrator - 29-03-2016

(29-03-2016, 16:49)wtrk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam başka bir bilgisayarda çalıştırma lisans açısından bir ihtimal sorun olur, ancak  bu uygulama kurulum aşamasında tüm dosyalarını kendi klasöründe tutuyor, program ekle kaldıra bile kaydını atmıyor, kendi klasörünün içinden uninstall ediliyor.

Amacım baska bir PC'ye kopyaladığımda içindeki dll ve diğer sistem dosyası  görünmesin, sadece .exe 'si ile çalıştırmak maksadıyla portable yapabilirmiyim diye sordum ?
Klasörün içine gizlediğimde, gizli dosyaları göster deyince sistem dosyalarının görünmesini istemediğim için portable olur mu diye düşündüm ?

Tamam buldum üstadım aşağıdaki şekilde oluyormuş.



Sizden ayrıca başka bir ricam olacak. Elimde bir program var, Olly ile açılıp Help menüsünü kaldırmam gerekiyor. Bu konuda destek olurmusunuz ?

Aşağıdaki kırmızı içine aldığım menü itemini nasıl silebilirim ?

[Resim: D2OAWZ.png]

İstek illegal olduğu için yardımcı olmamız maalesef  mümkün değil.